Skip to main content

Du har säkert hört talas om WordPress men kanske förstår du inte riktigt vad det är. WordPress är ett så kallat CMS eller publiceringsverktyg som är fritt för alla att använda. Från början startade det som ett bloggverktyg där av namnet. Men sedan dess har det hänt mycket med WordPress och idag kan det används till nästan vad som helst. Från traditionell företagswebbplats, till blogg, galleri, e-handelsplats och mycket, mycket annat. Cirka 23% av världens alla webbplatser använder WordPress. Bland annat många större varumärken.

Främsta anledningarna till att använda WordPress är följande:

wordpress logotypWordPress är kostnadsfritt

WordPress är fritt utan licenskostnader. Det betyder att det är gratis att ladda ner, installera, använda och ändra. Den så kallade källkoden är också öppen (open source) vilket innebär att den går att modifiera och utveckla.

WordPress är användarvänligt

En av de främsta anledningarna till att WordPress används av så många, miljontals människor världen över, är att det går snabbt att lära sig att använda. Det är enkelt att skapa nya sidor, lägga in text, bilder med mera.

WordPress har stort utbud av tilläggsfunktioner

På grund av det höga användarantalet och den öppna källkoden är intresserat stort bland utvecklare världen över för att skapa så kallade Plugin (tilläggsfunktioner) och Teman (designmallar). Plugin är små program som skapar extra funktionalitet på webbsidan och Teman håller reda på och styr designen. Många av dem är gratis men de bästa och mest pålitliga, brukar man behöva betala lite för.

WordPress är sökmotorvänligt

WordPress är skriven i kvalitativ kod enligt webbstandard vilket gör din webbplats attraktiv för sökmotorerna. Genom att använda speciella plugin för SEO:n kan man dessutom göra WordPress ännu mer SEO-vänligt.

WordPress är flexibelt

WordPress är flexibelt och går att avvändas till det mesta. Det kan utökas och byggas på med fler funktioner, nytt utseende under resans gång. Utan att behöva byggas om grunden.

WordPress är säkert

WordPress är utvecklad med tanke på säkerhet och uppdateras löpande för att stå emot nya hot som löpande dyker upp på Internet.